Man with a family
Sverige/Norge 2020
Mikael Strandberg har 33 års erfaring som “oppdagelsesreisende” og dokumentarfilmskaper, ofte alene i ekstreme omgivelser. Men denne gangen har han tatt med seg hele familien, kona Pam og de to døtrene Dana (5) og Eva (7).
De forelsker ser umiddelbart i Grønland. Jentene finer seg fort til rette på den lokale skolen og Pam er heldig og får seg jobb i fiskeindustrien. De tilbringer mesteparten av tiden utendørs og føler endelig, etter årevis med leting, at de har funnet et sted der de hører hjemme.
Vinteren melder sin ankomst. Det samme Winter is coming, and so does uflaksen. Plutselig begynner Pam å bli borte om nettene. Og noe er veldig galt med eldstedatter Eva. Hun blir fløyet med fly og helikopter til et sykehus i København. Det er mistanke om svulst på hjernen til 7-åringen. Underveis oppdager Mikael at Pam har innledet et forhold med en annen mann i bygda.
Men det ender ikke der.
Man with a Family hadde festivalpremiere på Golden Raven i Russland. Der fikk den Juryens Spesialpris
Regi: Mikael Strandberg og Ulrika Rang
Foto: Mikael Strandebrg, Ulrika Rang og Karl Emil Rikardsen
Klipp: Ulrika Rang
Musikk: Ville Langfeldt
Lyddesign: Rune Hansen/Aurora Filmlyd
Produsenter: Mikael Strandberg, Karl Emil Rikardsen, Lars Säfström, Lisa Nyed, Jeff Wilner
EMS, Relation04 Media, SVT, FIS, Kensington Tours.
Gallok
Sverige, Norge 2018
"Gallok" handler om naturfotografen Tor Lundberg Tourda som kjemper mot multinasjonale selskapers etablering av gruveindustri i Jokkmokk-traktene i Sverige. Regissør er Truls Andersen som har virket i svensk filmindustri gjennom mange år. Hovedprodusent er svenske Tellemontage AB/Deep Sea Productions.
Relation04 Media AS er norsk coprodusent .
Fra norsk side er prosjektet finansiert med tilskudd fra Nordnorsk Filmsenter og Sparebank 1 Nord-Norge Kulturstiftelsene
Premiere ved Tempo Dokumentarfilmfestival 7 mars 2018
Solens sØNn
Sverige/Norge 2017
Regissør: Gunilla Bresky
Med : Nils-Aslak Valkeapää, Åsa Simma, Synnöve Persen, Baron Paakkunainen
DoP: Dan Jåma
Klipp: Rachel Andersen Gomez.
Musikk: Seppo "Baron" Paakkunainen
Executive producer: Katja Härkönen
Coproducer: Knut Skoglund, Relation04 Media
Producer: Anna Björk, Giraff Film
Solens Sønn handler om den den samiske multiartisten Nils-Aslak Valkeapää (1943-2001). Han ble født inn i reindrifts-familie på finsk side av Sàpmi men som så mange av sitt folk levde han på tvers av nasjonsgrensene i nord. Valkeapää fornyet joiken, skrev symfonier, litteratur, var billedkunstner og skuespiller. Han fikk Nordisk Råds Litteraturpris for Solen min far i 1991. Han vant Prix Italia for musikkverket "Fuglesymfoni", skrev musikk for den oscarnominerte spillefilmen Veiviseren der han også hadde en rolle som skuespiller.
Gunilla Bresky er en prisbelønnet svensk regissør som har bak seg en rekke filmer basert på arkivmateriale. Hun var en personlig venn av Valkeapää.
Atlantic
Irland, Canada, Norge 2016
Regi: Risteard O´ Domhnaill
Foto: Inge Wegge mfl
Musikk: Per A. Martinsen (Love OD Communications) mfl
Lyddesign: Rune Hansen (Aurora Filmlyd)
Grading: Niclas Horne
Coprodusent Norge: Karl Emil Rikardsen (Relation04 Media)
Coprodusent Canada: Jill Knox Gosse (Wreckhouse Productions/Odd Sock Films)
Produsent Irland: Marie-Therese Garvey (Greater Than Ten Miles)
Produsent Irland: Risteard O´ Domhnaill (Scannáin Inbhear/Inver Films)
Atlantic handler om livet rundt Atlanterhavet. Filmens tre hovedpersoner lever av og ved det samme havet, men svært langt fra hverandre: I Irland, i Canada og i Norge. Hvordan utnytter de ressursene i havet, matressurser og mineraler? Påvirkes de av den økende oljevirksomheten i sine nærområder? Noen av de mest omtalte miljø og næringspolitiske spørsmål knyttet til oljevirksomhet kontra miljø og fiskeinteresser belyses via enkeltpersoner som lever av Atlanterhavet langt unna hverandre. Regissør er Risteard O’Domhnaill (IRL) som blant annet har regissert den kritikerroste dokumentaren The Pipe. Filmen er en samproduksjon mellom Irland, Canada og Norge.
Men´s Choice
Men´s Choice følger en gruppe russiske oljearbeidere som forlater sine hjem og familier for å arbeide på oljefeltene i Sibir i mange måneder av gangen. Filmen kommer tett inn på livet til anleggsarbeiderne i denmannsdominerte russiske oljebransjen. De lever et liv de har valgt for å livnære seg og sin familie. Men de lange avstandene og det lange fraværet er kan være en storutfordring for forholdet til dem de savner der hjemme.
Russland, Finland, Norge 2014
Regi: Elena Demidova
Sound design: Rune Hansen
Coproducer: Karl Emil Rikardsen (Relation04 Media)
Producer: Vlad Ketkovitch (Ethnogeographic Research Foundation)
The Tundra Tale
The Tundra Tale (Die Hüter der Tundra) følger mennesker fra landsbyen Krachnochelie, dypt inne på tundraen i den nordvestlige delen av Russland. Innbyggerne i landsbyen er nært knyttet til reindriftskulturen som drives industrielt med utøvere fra samiske og andre folkegrupper. Gruveindustrien og manglende finansiering av reindriften, truer landsbyens eksistens.
Hovedpersonen Sacha er en ung samisk kvinne som engasjerer seg for landsbyens fremtid. Vi følger henne og hennes familie gjennom et år.
Tyskland, Norge 2013
Regi: René Harder
Foto: Dan Jåma
Lyd: Rune Hansen, Ghassan Al Zabri, Nathan Berry
Klipp: Anika Simon
Coprodusent: Karl Emil Rikardsen (Relation04 Media)
Produsent: Carl Ludwig Rettinger (Lichtblick)