Gallok

 

Sverige, Norge 2018

Astrid_Tor_megafon.jpg

"Gallok"  handler om naturfotografen Tor Lundberg Tourda som kjemper mot multinasjonale selskapers etablering av gruveindustri i Jokkmokk-traktene i Sverige. Regissør er Truls Andersen som har virket i svensk filmindustri gjennom mange år. Hovedprodusent er svenske Tellemontage AB/Deep Sea Productions. 
Relation04 Media AS er norsk coprodusent .
Fra norsk side er prosjektet finansiert med tilskudd fra Nordnorsk Filmsenter og Sparebank 1 Nord-Norge Kulturstiftelsene

Premiere ved Tempo Dokumentarfilmfestival 7 mars 2018

 

Skjermbilde 2018-05-18 11.21.25.png
 
 
 

Solens sØNn

 

Sverige/Norge 2017

Regissør: Gunilla Bresky
Med : Nils-Aslak Valkeapää, Åsa Simma, Synnöve Persen, Baron Paakkunainen

DoP: Dan Jåma
Klipp: Rachel Andersen Gomez.
Musikk: Seppo "Baron" Paakkunainen
Executive producer: Katja Härkönen
Coproducer: Knut Skoglund, Relation04 Media
Producer: Anna Björk, Giraff Film

 

Solens Sønn handler om den den samiske multiartisten Nils-Aslak Valkeapää (1943-2001). Han ble født inn i reindrifts-familie på finsk side av Sàpmi men som så mange av sitt folk levde han på tvers av nasjonsgrensene i nord. Valkeapää fornyet joiken, skrev symfonier, litteratur, var billedkunstner og skuespiller. Han fikk Nordisk Råds Litteraturpris for Solen min far i 1991. Han vant Prix Italia for musikkverket "Fuglesymfoni", skrev musikk for den oscarnominerte spillefilmen Veiviseren der han også hadde en rolle som skuespiller.

Gunilla Bresky er en prisbelønnet svensk regissør som har bak seg en rekke filmer basert på arkivmateriale. Hun var en personlig venn av Valkeapää.

 
 

Atlantic

Irland, Canada, Norge 2016

Regi: Risteard O´ Domhnaill
Foto: Inge Wegge mfl
Musikk: Per A. Martinsen (Love OD Communications) mfl
Lyddesign: Rune Hansen (Aurora Filmlyd)
Grading: Niclas Horne
Coprodusent Norge: Karl Emil Rikardsen (Relation04 Media)
Coprodusent Canada: Jill Knox Gosse (Wreckhouse Productions/Odd Sock Films)
Produsent Irland: Marie-Therese Garvey (Greater Than Ten Miles)
Produsent Irland: Risteard O´ Domhnaill (Scannáin Inbhear/Inver Films)

Atlantic handler om livet rundt Atlanterhavet. Filmens tre hovedpersoner lever av og ved det samme havet, men svært langt fra hverandre: I Irland, i Canada og i Norge. Hvordan utnytter de ressursene i havet, matressurser og mineraler?  Påvirkes de av den økende oljevirksomheten i sine nærområder? Noen av de mest omtalte miljø og næringspolitiske spørsmål knyttet til oljevirksomhet kontra miljø og fiskeinteresser belyses via enkeltpersoner som lever av Atlanterhavet langt unna hverandre.  Regissør er Risteard O’Domhnaill (IRL) som blant annet har regissert den kritikerroste dokumentaren The Pipe.  Filmen er en samproduksjon mellom Irland, Canada og Norge.


Men´s Choice

Men´s Choice følger en gruppe russiske oljearbeidere som forlater sine hjem og familier for å arbeide på oljefeltene i Sibir i mange måneder av gangen. Filmen kommer tett inn på  livet til anleggsarbeiderne i denmannsdominerte russiske oljebransjen.  De lever et liv de har valgt for å livnære seg og sin familie. Men de lange avstandene og det lange fraværet er kan være en storutfordring for forholdet til dem de savner der hjemme.

Russland, Finland, Norge 2014

Regi: Elena Demidova
Sound design: Rune Hansen
Coproducer: Karl Emil Rikardsen (Relation04 Media)
Producer: Vlad Ketkovitch (Ethnogeographic Research Foundation)


The Tundra Tale

The Tundra Tale (Die Hüter der Tundra) følger mennesker fra landsbyen Krachnochelie, dypt inne på tundraen i den nordvestlige delen av Russland.  Innbyggerne i landsbyen er nært knyttet til reindriftskulturen som drives industrielt med utøvere fra samiske og andre folkegrupper. Gruveindustrien og manglende finansiering av reindriften, truer landsbyens eksistens.

Hovedpersonen Sacha er en ung samisk kvinne som engasjerer seg for landsbyens fremtid. Vi følger henne og hennes familie gjennom et år. 

Tyskland, Norge 2013

Regi: René Harder
Foto: Dan Jåma
Lyd: Rune Hansen, Ghassan Al Zabri, Nathan Berry
Klipp: Anika Simon
Coprodusent: Karl Emil Rikardsen (Relation04 Media)
Produsent: Carl Ludwig Rettinger (Lichtblick)