Kamel på tre festivaler i Juni

Kamel er nominert til Folkets Filmpris i Estland, en pris som deles ut på nasjonalt fjernsyn i forbindelse med Pärnu Filmfestival som arrangeres 24-30 juni. I tillegg til denne festivalen, deltar Kamel på den 59ende Internasjonale Filmfestivalen i ZLIN, Tsjekkia. Dette er verdens største og eldste filmfestival som er hundre prosent dedikert til filmer for et yngre publikum. Den tredje festivalen med Kamel i sitt program denne måneden, er Cinema in Sneakers som arrangeres i Warsawa.

Skjermbilde 2019-06-18 14.10.40.png
Skjermbilde 2019-06-18 14.08.25.png
Skjermbilde 2019-06-18 14.17.29.png


 

To filmer på tiff 2019

 
Skjermbilde 2018-12-02 13.11.45.png
Skjermbilde 2018-12-02 14.35.53.png

“Kamel” og “Gallok” er med i programmet FILM FRA NORD ved Tromsø Internasjonale Filmfestival 2019.

Dette blir den første festivalvisningen for “Kamel” (regi Karl Emil Rikardsen), bare en måned før den får nasjonal kinopremiere i Norge den 22 februar.

I tillegg til Kamel som vi er hovedprodusenten for, er også “Gallok” (regi: Truls Andersen) tatt ut til årets festival. Filmen hadde festivalpremiere ved Tempo Filmfestival i Sverige i begynnelsen av 2018. Den er siden vist på SVT og innkjøpt av Al Jazeera. Hovedprodusent er Deep Sea Productions.

Begge filmene har benyttet Rune Hansen og Aurora Filmlyd som lydlegger. Tell Aulin er benyttet som klipper i begge produksjonene. Han er også produsent for Gallok.

Deltakelse på TIFF er en perfekt arena for “Kamel” som skal ut på kino i februar. Etter TIFF ventes førpremierer på en rekke steder i landet, før filmen får nasjonal kinopremiere.

Følg gjerne KAMEL på sosiale medier der det følger jevnlige oppdateringer, bilder og filmklipp.
Facebook: @ArctiCamels og Instagram :@camelarctic

 

Ny flyer klar for Cannes

Skjermbilde 2018-05-08 21.30.48.png

Vi har fått laget ny flyer til presentasjonen i Cannes, 14 mai. Den er på to sider. Du kan se den andre siden om du klikker  her

 

Cannes 2018

 
DSC00356-Edit.jpg

De Arktiske Kamelene presenteres som work in progress under arrangementet Norwegian Show Case ved Cannes Filmfestival 2018. Arrangementet ved festivalens Doc Corner skjer den 14 mai. 

Filmen handler om Torarin  og hans søster  Svalin som bor på Sørøya i Finnmark. Da de ønsker seg hest for å kunne oppleve de spektakulære omgivelsene, ender det med at foreldrene kjøper to mongolske kameler istedet. Men kamelene må trenes for å kunne ris på, og ingen på Sørøya vet hvordan man gjør akkurat det.  Derfor reiser familien til Gobi-ørkenen i Mongolia for å rekruttere en profesjonell kameltrener som vil komme til Norge for å trene de arktiske kamelene. Og jammen lykkes de med rekrutteringen. Men de er ikke helt forberedt på mongolske treningsmetoder. 
 

Denne kinodokumentaren for barn og familier forteller en unik visuell og eksotisk historie om relasjoner mellom barn og voksne, mellom mennesker og dyr, og mellom ulike  kulturer. Dette er ei historie du aldri har sett maken til. 

De Arktiske Kamelen er regissert av  Karl Emil Rikardsen,  produsert av Relation04 Media (Norge) i samarbeid med  Toolbox Films (Danmark) og Giraff Film (Sverige).Forventet kinopremiere i Norge er i  februar 2019. 

Skjermbilde 2018-04-21 19.25.06.png
 

TIFF 2017:  Film fra Nord

Atlantic og Solens Sønn til TIFF

Atlantic vises også i Film fra Nord-programmet ved TIFF. Filmen ser på  spørsmål knyttet til forvaltningen av Atlanterhavet og effekten på menneskene som bor rundt det. Det er en irsk/canadisk/norsk samproduksjon med Risteard  O´Domhnaill som regissør. Filmen er meget aktuell og har det siste året vært vist på mer enn 30 filmfestivaler over hele verden. Den har vunnet flere priser for måten den behandler spørsmål rundt miljø, politikk og økonomi.

Fakta:
Tittel: Atlantic
Nasjonalitet: Irland, Canada, Norge
Regi: Risteard  O´Domhnaill
Med: Bjørnar Nicolaysen, Jerry Earle, Charlie Kane mfl
Kommentator: Brendan Gleeson
Lydetterarbeide: Rune Hansen,  Aurora Filmlyd
Musikk: Per Martinsen
Grading: Nicolas Horne
Tillegsfoto og droneopptak: Inge Wegge  
Produsenter: Risteard  O´Domhnaill, Marie-Therese Garvey, Jill Knox-Gosse, Lynne Wilson, Karl Emil Rikardsen.

 

Solens Sønn er åpningsfilm i konkurranseprogrammet Film fra Nord under Tromsø Internasjonale Filmfestival 2017.  Den er regissert av Gunilla Bresky og er et portrett av den samiske artisten Nils-Aslak Valkeapää (1943 – 2001).  Bresky har regissert en rekke prisvinnende dokumentarer. Flere av dem har vært vist ved TIFF. Hennes forrige film JAG STANNAR TIDEN ble vist på TIFF i 2014 og vant da også Don Quixote prisen. 


Fakta:
Tittel: Solens Son
Nasjonalitet: Sverige/Norge
Regi: Gunilla Bresky
Med: Nils-Aslak Valkeapää, Åsa Simma, Synnöve Persen, Baron Paakkunainen
Klipp: Rachel Andersen Gomez.
Produsent: Anna Björk, Giraff Film
Coprodusent: Knut Skoglund, Relation04 Media

 

 

NFI støtter De Arktiske Kamelene

 
 

Norsk Filminstitutt opplyser i ei pressemelding 4. mai at de  har bevilget ytterligere 1,2MNOK til De Arktiske Kamelene.  Av dette beløpet går  400 000 kroner  til videre utvikling, mens 800 000 kroner  skal brukes til produksjon av filmen.

 NFI har med dette vedtaket, nå bevilget til sammen 1,5MNOK til denne filmen, etter at de støttet første del av prosjektutviklingen med 300 000 i 2015.

I pressemeldingen fra NFI skriver dokumentarkonsulent Kristine Ann Skaret følgende om begrunnelsen for tildelingen:

" To arktiske kameler på den forblåste nord-norske kysten er et fascinerende syn. Denne historien er eksotisk og filosofisk, og samtidig enkel, nær og karakterdrevet. I filmen vil vi både få formidlet norsk kystkultur og oppleve en helt fremmed verden gjennom to par unge øyne. I sitt arbeid med kamelene lærer både barn og voksne noe om forståelse og samarbeid mellom mennesker og dyr, men kanskje først og fremst mennesker i mellom, på tvers av kulturer og tradisjoner. Visuelt har dette potensial til å bli storslagent. Jeg tror dette er en film som vil ha stor attraksjonsverdi som kinofilm for hele familien her hjemme, og også på det internasjonale markedet. Regissør Karl Emil Rikardsen har erfaring med film både om og for barn og med dyr, og har et solid co-produksjonsteam rundt seg."


Atlantic vant pris i dublin

Best Irish Documentary 2016

Best Irish Documentary 2016

Dokumentarfilmen Atlantic av Risteard O´ Domhnaill vant prisen som Beste Irske Dokumentar ved Dublin International Filmfestival 2016. Filmen er en coproduksjon mellom Irland, Canada og Norge, der Relation04 Media er den norske coprodusenten. Den tar utgangspunkt i tre lokalsamfunn som bindes sammen og adskille av Atlanterhavet. Den forteller hvordan folk lever av ved havet og hvordan rikdommene i havet forvaltes. Norske meddarbeidere på filmen har vært Rune Hansen (lydetterarbeid), Inge Wegge (foto),  Niclas Horne (grading) og Knut Erik Evensen (dcp).


CREATIVE EUROPE STØTTER DE ARKTISKE KAMELENE

DE ARKTISKE KAMELENE har fått støtte til prosjektutvikling fra Creative Europe. Dermed er utviklingen fullfinansiert etter at Norsk Filminstitutt og Nordnorsk Filmsenter tidligere har innvilget støtte til prosjektet. 

I tildeingsbrevet fra Creative Europe gis følgende begrunnelse for støtten: " The story is fascinating, with creative and dramatic potential. It highlights cultural differences and has universal values. The journey is a magnificent opportunity to perceive the strength of the landscape that are part of the story. The project is targeted for children and families and can generate the interest of international distributors and broadcasters with adventure, nature, animals and human relationships programs. The exposition of the idea is supported by extensive research. All the strategies are well thought over in detail, the financing strategy is realistic and the applicant has good chances to generate interest of European production partners and get the production off the ground. It is a high quality proposal."

 


 

De arktiske kamelene PÅ cinekid

De Arkitiske Kamelene ble presentert ved Cinekid Junior Co-production Market i Amsterdam den 22 oktober. Den var en av to dokumentarer som var plukket ut i et eksklusivt selskap av internasjonale barnefilm-prosjekter. Og den var den eneste dokumentaren av de femten kinofilm-prosjektene som ble presentert.  Dagen etter pitchen for et profesjonelt publikum, ble vi invitert til å presentere prosjektet for et publikum bestående av engelsk-språklige eksperter i aldersgruppen 6-10 år. Her fikk vi mange gode råd, men også løfter fra alle om at når denne filmen settes opp på en kino i nærheten, så skal de se den.


trolltamp: utstilling i kabelvåg

Fra åpningen av utstillingen Jack Berntsen og Den Nordnorske Visebølgen i Galleri Lille Kabelvåg

Utstillingen om Jack Berntsen og Den Nordnorske Visebølgen åpnet  i Galleri Lille Kabelvåg 16 oktober 2015.  Dette er den første av flere formidlinger av vårt prosjekt Trolltamp. Utstillingen er et samarbeide mellom Relation04 Media og Arkiv i Nordland/Nordland Fylkeskommune med støtte fra Vågan Kommune, Hamarøy Kommune, Fritt Ord, Norsk Kulturråd og Innovasjon Norge. Deler av utstillingen er produsert som vandreutstilling av Arkiv i Nordland.  Den vil distribueres til skoler, biblioteker og museer i landsdelen fra 2016. Les mer på www.trolltamp.com


 publikumspris i Warsawa

Beste helaftens dokumentar på big sky

 

Søsken til Evig Tid vant prisen som beste helaftens dokumentarfilm på Big Sky Documentary Film Festival i Missoula, Montana i USA.

SØSKEN TIL EVIG TID vant publikumsprisen ved filmfestivalen WATCH DOCS i Warsawa


VANT 3 PRISER I ITALIA

Da prisene ble delt ut ved den internasjonale filmfestivalen i Lessinia, Italia, på lørdag 31 august, var det  SØSKEN TIL EVIG TID som stakk av med de tre gjeveste prisene: Beste Film, Publikumsprisen, Spesialprisen fra en jury av innsatte i Verona Fengsel. En rørt og overvedlet regissør, Frode Fimland, var tilstede og tok i mot hyllesten .

Beste Film

Beste Film

Publikumsprisen

Publikumsprisen

Juryens Pris

Juryens Pris


Bestemors Bank på TV2

BESTEMORS BANK vises på TV2 mandag 1 september og lørdag 13 september. Filmen handler om Marit Mihle (80) fra Oslo som bruker halve alderspensjonen på sitt eget mikrokreditt-prosjekt for kvinnelige gründere i Palestina. Vi følger henne i flere år og er med fra Oslo til Israel, Vestbredden og omsider til Gaza.

Link til Facebook

Link til Filmens hjemmeside

Link til hjemmeside her

Gaza-Vestbredden-Israel-Oslo


SØSKEN TIL EVIG TID er nominert til FOLKETS AMANDA.

De som ønsker at SØSKEN TIL EVIG TID skal vinne Folkets Amanda,  kan sende sms til 2400 med kodeord AMANDA 2. (Det koster 1 krone). De kan også gjøre det via Dagbladet Nett. Avstemningen  avsluttes lørdag 16. august.

Norske kinofilmer i ordinær kinodistribusjon med premiere i perioden 1. juli 2013 - 30. juni 2014 er med i konkurransen. Etter første avstemningsrunde leder Søsken til evig tid. Den er den eneste dokumentaren av de fem filmene i finalen
 


Støtte til Gallok

Gallok: Tor Tourda og hans datter står midt i en strid som handler om miljø og identitet.

Nordnorsk Filmsenter ved Jesper Bergom Larson bevilget NOK 200.000  til dokumentarfilmen "Gallok".  SNN Kulturstiftelsene har også bevilget NOK 100.000 til dette prosjektet. Filmen handler om naturfotografen Tor Lundberg Tourda som kjemper mot multinasjonale selskapers etablering av gruveindustri i Jokkmokk-traktene i Sverige. Regissør er Truls Andersen som har virket i svensk filmindustri gjennom mange år. Hovedprodusent er svenske Tellemontage AB. Tildelingene fra Kulturnæringsstiftelsen og Nordnorsk Filmsenter forvaltes av Relation04 Media AS som er norsk coprodusent.


NOMINERT TIL GULLRUTEN

Søsken Til Evig Tid er nominert til Gullruten og til Kanonprisen

Søsken Til Evig Tid er nominert til Gullruten og til Kanonprisen

SØSKEN TIL EVIG TID er nominert til GULLRUTEN i kategorien BESTE TV-DOKUMENTAR, sammen med filmene Tvillingsøstrene, Pirate Bay og Trikken til Auschwitch. Prisen deles ut i forbindelse med TV-showet fra Grieghallen i Bergen den 9.mai.

Klipperne Anders Teigen og Marius Smit er nominert til filmbransjens fagpris KANONPRISEN for sitt arbeid med SØSKEN TIL EVIG TID. Denne prisen deles ut ved KOSMORAMA-festivalen i Trondheim 28.april.

 

Mest sett på TV2

Publikumsprisen ved BIFF

Skjermbilde 2013-12-16 kl. 16.11.15.png

672.000 så SØSKEN TIL EVIG TID på TV2 den 26 desember. Dermed er den årets mest sette dokumentar på kanalen og den tredje mest sette dokumentaren i kanalens historie.

TV-versjonen er på 45 minutter, altså 30 minutter kortere enn kinoversjonen som er den mest sette norske kinodokumentaren siden 2007.

 

 
biff.jpg

SØSKEN TIL EVIG TID vant publikumsprisen ved BERGEN INTERNASJONALE FILMFESTIVAL (BIFF) 2013. Prisen er gitt av Filmweb og består av 75.000 kroner som skal benyttes til markedsføring av filmen. SØSKEN TIL EVIG TID vant prisen i konkurranse med 26 internasjonale filmer av ypperste klasse. Vi er kjempestolte over at vår film fikk flest publikumsstemmer i konkurranse med så mange fantastiske filmer.

 

KINO: Mest sett siden 2007

poster.jpg

SØSKEN TIL EVIG TID er den mest sette norske dokumentarfilmen på kino siden 2007. Mer enn  40tusen har sett den på kino siden Norgespremieren 1 november. Den passerte ekstremsportfilmen Supervention (37.569 billetter) på fredag den 13 desember 2013. Tidligere har den passert besøkstallene for Til Ungdommen (33.042) og Folk ved fjorden (31.885).

I 2007 ble dokumentarfilmen Jenter sett av 47.015 på kino i Norge.